top of page

Te gast in EV: Wouter Van Vaerenbergh 'Angels & Ghosts' 18 JAN - 16 FEB 2020 >> scroll for English

© Wouter Van Vaerenbergh


Angels & Ghosts is een fotoproject dat Wouter van Vaerenbergh heeft gemaakt samen met journalist Ben van Alboom: een zwart-wit reeks over elektronische muzikanten.

Nog nooit werden er zoveel foto’s gemaakt en via het internet gedeeld tijdens optredens. Maar een ‘echte’ foto van de dj of muzikant genomen door een ‘echte’ fotograaf?? Want zo is het project geboren: er waren gewoon geen officiële foto’s beschikbaar van heel wat elektronische dj’s.

Angels & ghosts is ECHT: oog in oog met Wouter Van Vaerenbergh. RECHTINDELENS!! De foto’s ruiken niet naar zweet van tien-, honderd- of duizendtallen onder stroom dansende feestbeesten! Enkel het zweet van Wouter die de artiesten voor zijn lens moest zien te krijgen, want sommigen zijn toch superhelden en supersterren. Wouter plakt eindelijk een gezicht op deze muzikanten die zich veeleer ophouden in de anonimiteit als ze niet performen. De camera is zijn instrument, er komt geen klank uit maar boeiende, opmerkelijke portretten van de groten en kleinen uit de elektrowereld.

Intense contrastrijke zwart-wit portretten met een knipoog naar een portretstijl uit de jaren vijftig van legendarische jazzcats.

Bij ons te zien: een gulle graai uit een reeks van enkele honderden beelden. Gemaakt met échte pellicule. Analoog.

Er was nog een tweede luik te zien zijn van zijn werk: beelden van publiek, onder hoogspanning, tijdens een concert . Beelden in kleur vol energie en vreugde.

wvvphoto.photoshelter.com


Angels & Ghosts is a photo project that Wouter van Vaerenbergh made together with journalist Ben van Alboom: a black and white series about electronic musicians. Never before have so many photos been taken and shared via the internet during performances. But a "real" photo of the DJ or musician taken by a "real" photographer ?? Because that's how the project was born: there were simply no official photos available of a lot of electronic DJs.

Angels & ghosts is REAL: the musicians look Wouter in the eye. FULL IN HIS LENS !! The photos don't smell like sweat from tens, hundreds or thousands of party animals dancing under power! Only the sweat of Wouter who had to get the artists in front of his lens, because some of them are superheroes and superstars.

Wouter finally puts a face on these musicians who prefer to stay in anonymity when they are not performing. The camera is his instrument, it does not emit any sound but fascinating, remarkable portraits of the great and small of the electrical world. Intense contrast-rich black-and-white portraits inspired by the 1950s portrait style of legendary jazz cats. Made with genuine film roll. Analog. Other work shown in this exhibition: images of an audience, under high voltage, during a concert. Images full of energy and joy.

wvvphoto.photoshelter.com


bottom of page