Te gast in Exposure Value: Wouter Van Vaerenbergh 'Angels & Ghosts' 18 JAN - 16 FEB 202

Angels & Ghosts is een fotoproject dat Wouter van Vaerenbergh heeft gemaakt samen met journalist Ben van Alboom: een zwart-wit reeks over elektronische muzikanten.

Nog nooit werden er zoveel foto’s gemaakt en via het internet gedeeld tijdens optredens. Maar een ‘echte’ foto van de dj of muzikant genomen door een ‘echte’ fotograaf?? Want zo is het project geboren: er waren gewoon geen officiële foto’s beschikbaar van heel wat elektronische dj’s.

Angels & ghosts is ECHT: oog in oog met Wouter Van Vaerenbergh. RECHTINDELENS!! De foto’s ruiken niet naar zweet van tien-, honderd- of duizendtallen onder stroom dansende feestbeesten! Enkel het zweet van Wouter die de artiesten voor zijn lens moest zien te krijgen, want sommigen zijn toch superhelden en supersterren. Wouter plakt eindelijk een gezicht op deze muzikanten die zich veeleer ophouden in de anonimiteit als ze niet performen. De camera is zijn instrument, er komt geen klank uit maar boeiende, opmerkelijke portretten van de groten en kleinen uit de elektrowereld.

Intense contrastrijke zwart-wit portretten met een knipoog naar een portretstijl uit de jaren vijftig van legendarische jazzcats.

Bij ons te zien: een gulle graai uit een reeks van enkele honderden beelden. Gemaakt met échte pellicule. Analoog.

Er zal nog een tweede luik te zien zijn van zijn werk: beelden van publiek, onder hoogspanning, tijdens een concert . Beelden in kleur vol energie en vreugde.

© Wouter Van Vaerenbergh

© 2017 by Exposure Value. Proudly created with Wix.com