Te gast in Exposure Value : Evy Raes met 'Kom binnen!' 05 OKT - 03 NOV 2019


Evy Raes zocht en kwam in de intieme leefwereld terecht van de laatste Vlaamse interieurs en legde die vast. Een project dat over vijf jaar liep. De reportage startte in 2008 en duurde vijf jaar. Het parcours liep van Sint-Katelijne-Waver tot Poperinge. De criteria voor de geselecteerde interieurs waren: ze moesten allemaal een ‘Evy-Raes-overgrootmoeder-gehalte’ hebben. Dat kon zijn: de aanwezigheid van thermoskan met koffie, kruisbeeld aan de muur, Maria onder een stolp, toile cirée op tafel, porseleinen postuurkes en natuurlijk ook het typisch overladen behangpapier

Pittig detail: Evy Raes legde dit tijdsdocument vast met een technische camera. De beelden hebben al een stevige reis gemaakt: ze werden al tentoongesteld in treinstations en in de Sint-Pietersabdij in Gent. De beelden zijn ook verschenen in boekvorm ‘Kom binnen!’. Wij hebben nog enkele boeken in voorraad.

Evy Raes, een creatieve duizendpoot, een fotografe, een mentor, een erfgoed bewaarster en nog veel, veel meer maar vooral nóg een straffe madam in Exposure Value!

© 2017 by Exposure Value. Proudly created with Wix.com