top of page

Te gast in Exposure Value : Evy Raes met 'Kom binnen!' 05 OKT - 03 NOV 2019 >> scroll for English


Evy Raes zocht en kwam in de intieme leefwereld terecht van de laatste Vlaamse interieurs en legde die vast. De reportage startte in 2008 en duurde vijf jaar. Het parcours liep van Sint-Katelijne-Waver tot Poperinge. De criteria voor de geselecteerde interieurs waren: ze moesten allemaal een ‘Evy-Raes-overgrootmoeder-gehalte’ hebben. Dat kon zijn: de aanwezigheid van thermoskan met koffie, kruisbeeld aan de muur, Maria onder een stolp, toile cirée op tafel, porseleinen postuurkes en natuurlijk ook het typisch overladen behangpapier

Pittig detail: Evy Raes legde dit tijdsdocument vast met een technische camera. De beelden hebben al een stevige reis gemaakt: ze werden al tentoongesteld in treinstations en in de Sint-Pietersabdij in Gent. De beelden zijn ook verschenen in boekvorm ‘Kom binnen!’.

Evy Raes, een creatieve duizendpoot, een fotografe, een mentor, een erfgoed bewaarster en nog veel, maar vooral nóg een straffe madam in Exposure Value!

www.evyraes.com

Evy Raes searched and entered the intimate world of the latest Flemish interiors and made images of them.

She started in 2008 and worked five years on the series. The route went from Sint-Katelijne-Waver to Poperinge. The criteria for the selected interiors were: they all had to have an "Evy-Raes great-grandmother rating". Items such as: the presence of a thermos with coffee, crucifix on the wall, Mary under a glass dome, vinyl tablecloth, porcelain stature and of course the typical excessive decorated wallpaper. Spicy detail: Evy Raes captured this time document with a technical camera.

The photos appeared in book form "Come in!".

www.evyraes.com

bottom of page