Te gast in Exposure value: Elisabeth Callens 'Infinite' 12 NOV - 18 DEC 2016

'Infinite'

Kan je oneindigheid vatten? Met woorden kom je immers niet ver als er 360 graden ‘niets’ is. In oktober 2014 vertrok ik naar Kazachstan om er rond te dolen in de steppe, in de onbegrensdheid. Met een slee en mijn camera ging ik onmetelijke vlaktes tegemoet. Uit kleine zwarte stipjes aan de horizon groeiden dorpjes. De oneindigheid vormde voor de bewoners geen beperking. Negen maanden in totaal reisde ik door Centraal-Azië. Het resultaat van dit fotoproject kan u zien in mijn reeks 'Infinite'. Vanuit Kirgizië reisde in naar het Noorden van Kazachstan.Daar liet ik in een garage wieltjes onder een slee monteren en zo kon ik op weg. Ik stapte van dorp tot dorp in de eindeloze vlaktes. Wat een oneindigheid! Het gevoel om nergens te zijn, was zalig. De foto's die ik nam, geven het 'niets' weer, en toch zegt dit zoveel. De afstanden tussen dorpen waren vaak te groot, dus eens de avond viel, richtte ik mijn duim op naar (de weinige) voorbijrijdende auto’s. Na twee maanden Kazachse steppe reisde ik 2000 kilometer omlaag naar het Zuiden van Tadzjikistan. Geen oneindige steppes daar, op 3000 km hoogte, maar een volledig afgelegen regio. Inwoners hebben een geïsoleerd en moeilijk leven. Drie maanden deed ik er vrijwilligerswerk als lerares Engels en hulp in een Guesthouse. Ik bouwde er voor even een nieuw leven op, ging er werken, deed het huishouden, maakte vrienden... Een fantastische ervaring. Maar ik miste mijn uitgestrekte steppes. De volgende stop werd dan Mongolië. Ook daar deed ik vrijwilligerswerk, bij een familie op een jakboerderijtje ergens ver in de Mongoolse natuur. Maar het beste gevoel aan Mongolië had ik bij het vrij door de natuur rijden met een brommertje. Niemand om je heen en prachtige landschappen! Echte vrijheid! Elisabeth Callens elisabeth.callens@gmail.com

© 2017 by Exposure Value. Proudly created with Wix.com