Te gast in Exposure Value: Pieter Clicteur 'Underwater Portraits' 28 NOV - 20 DEC 2015

"Portretfotografie is op zich al een boeiend medium, als je het hele verhaal dan nog eens mee neemt onder water, wordt het al helemaal een uitdaging. Pieter toont in deze tentoonstelling een aantal beelden uit zijn recent verschenen boek "heArt" waarvoor hij 61 bekende Vlamingen onder water fotografeerde. Hij beeldde ze af met een replica van een mensenhart om op die manier op kunstzinnige en ludieke wijze orgaandonatie te promoten. Daarnaast exposeert hij een aantal losse werken, telkens van modellen onder water.

Zijn passie voor onderwaterfotografie komt op die manier goed tot zijn recht. Een mens ziet er onder water nu eenmaal anders uit dan men zou verwachten. De gewichtloosheid, het zweverige en ietwat bevreemdende straalt uit de beelden. "

© Pieter Clicteur

© 2017 by Exposure Value. Proudly created with Wix.com