Te gast in Exposure Value: Yvon Lambert 'Ostende, Conversations du Bord de Mer' 29 FEB - 8


Yvon Lambert is freelance fotograaf met een gezegend oog voor documentaire fotografie. Vele steden zijn al voor zijn lens verschenen, deze keer richt hij zijn lens op Oostende. Oostende is niet zomaar een vreemde voor Yvon, zijn band met Oostende vertrekt al vanuit zijn kinderjaren: de eerste keer op reis met zijn ouders, de eerste keer de zee zien, de eerste keer met zijn lief op reis, de eerste keer mosselen eten…‘Conversations du Bord de Mer / Oostende, gesprekken aan zee’. Van meet af wordt de toon van het gesprek gezet: dit wordt zeer persoonlijk. De hoofdtoon van de serie wordt bepaald door de kleine verhalen, de onverwachte wegen van zijn omzwervingen aan zee. De klemtoon ligt op het registreren van beelden die niet meteen opvallen. Ze stralen rust, veelzijdigheid en wijsheid uit.Elke beeld opnieuw worden wij verrast door de eerlijkheid en de vindingrijkheid in zijn werk.

Jammer genoeg werd deze tentoonstelling vroegtijdig afgebroken door de Coronacrisis.

© 2017 by Exposure Value. Proudly created with Wix.com