top of page

Te gast: Yvon Lambert 'Ostende, Conversations du Bord de Mer' 29 FEB - 8 MRT 2020 >> scroll for ENYvon Lambert in Exposure Value


© Yvon Lambert


Yvon Lambert is freelance fotograaf met een gezegend oog voor documentaire fotografie. Vele steden zijn al voor zijn lens verschenen, deze keer richt hij zijn lens op Oostende. Oostende is niet zomaar een vreemde voor Yvon, zijn band met Oostende vertrekt al vanuit zijn kinderjaren: de eerste keer op reis met zijn ouders, de eerste keer de zee zien, de eerste keer met zijn lief op reis, de eerste keer mosselen eten…‘Conversations du Bord de Mer / Oostende, gesprekken aan zee’. Van meet af wordt de toon van het gesprek gezet: dit wordt zeer persoonlijk. De hoofdtoon van de serie wordt bepaald door de kleine verhalen, de onverwachte wegen van zijn omzwervingen aan zee. De klemtoon ligt op het registreren van beelden die niet meteen opvallen. Ze stralen rust, veelzijdigheid en wijsheid uit.Elke beeld opnieuw worden wij verrast door de eerlijkheid en de vindingrijkheid in zijn werk.

Jammer genoeg werd deze tentoonstelling vroegtijdig afgebroken door de Coronacrisis.

www.agencevu.com/photographers


Yvon Lambert is a freelance photographer blessed with an eye for documentary photography. Many cities have appeared before his lens, this time he focuses his lens on Ostend. Ostend is not just a stranger to Yvon, his relationship with Ostend goes back to his childhood: the first time traveling with his parents, the first time seeing the sea, the first time traveling with his sweetheart, the first time eating mussels ...

‘Ostend, conversations by the sea': the main focus of the series is determined by the small stories, the unexpected ways of his wanderings by the sea. The emphasis is on registering images that are not immediately noticeable. They radiate tranquility, versatility and wisdom. Each image anew we are surprised by the honesty and ingenuity.

www.agencevu.com/photographers


bottom of page