top of page

Kurt Sesselle: demonstratie natte collodium techniek op glasplaat | NOV 2019 >> scroll for English


Kurt Sesselle gaf in Exposure Value een demonstratie hoe men ‘natte collodium fotografie op glasplaat’ maakt.

Kurt is een inspirerende figuur die al ettelijke uren heeft gewijd aan deze geweldig complexe doch geniale techniek. Hij vertrekt van een maagdelijk stuk glas van 18x24cm tot een positief beeld. Hoe mooi is het niet om getuige te zijn van dit proces, een avontuur voor zowel het model als fotograaf. Het is iedere keer terug zoekend naar de juiste weg, omdat het verhaal nooit hetzelfde is. Het resultaat is blijvend, pakkend, intens en uniek. De foto linksboven in dit artikel is Kaat, de dochter van Kurt. Zij werd gefotografeerd en ontwikkeld in dit procédé. Er zijn trouwens ook een vijftal portretten permanent tentoongesteld in Exposure Value.

http://kurtsesselle.blogspot.com/


Kurt Sesselle gave a demonstration in Exposure Value how to make 'wet collodion photography on glass plate'. Kurt is an inspiring figure who has devoted several hours to this amazingly complex yet ingenious technique. He starts from a virgin piece of glass measuring 18x24cm to a positive image. How beautiful it is to witness this process, an adventure for both the model and photographer. The result is permanent, catchy, intense and unique. The photo (on the left) in this article is Kaat, Kurt's daughter. She was photographed and developed in this process. There will be permanent five portraits on show in Exposure Value.

http://kurtsesselle.blogspot.com/

bottom of page