Te gast in Exposure Value: Dirk Du Chau met 'Blue Mind'. 22 SEP - 28 OKT 2018


Een tentoonstelling over de zee . De zee die merkelijk een invloed heeft op onze gemoedstoestand. Dit fenomeen wordt ook wel ‘Blue Mind’ genoemd. Daar worden wetenschappelijke studies rond gevoerd. Ook *Tineke Seys (VLIZ) heeft dit fenomeen onderzocht. Haar artikel ‘Blue Mind’ was voor Dirk Du Chau een trigger om deze reeks uit te werken.

Blue Mind is een reeks waarin Dirk Du Chau ongeënsceneerd momenten ‘steelt’. Momenten die hij zich heeft toegeëigend sedert 2016. Die gaan van De Panne tot in Het Zwin. Maar vooral in Oostende heeft het “Blue Mind lot” hem gebracht . De beelden zijn stuk voor stuk aparte universums, een verzameling van kleine en grote verhalen. Ingetogen en tegelijkertijd sterk vormgegeven.

“Zie hoe de mens ‘profiteert’ van de zee, hoe de zee een positieve rol kan spelen in het leven van de mens die haar opzoekt. “

Meer werk en info: www.dirkduchau.be

© 2017 by Exposure Value. Proudly created with Wix.com