Te gast in Exposure Value: Lea Lund & Erik K met "Sédamon | Nomades" + "Ostende,

Twee tentoonstellingen. In Exposure Value :'Sédamon | Nomades', in de Nieuwe Gaanderijen op de Zeedijk: 'Ostende, Mon Amour' Wat begonnen is in 2011 als compleet toevallige ontmoeting in de straat, bloeit open in een waar liefdesverhaal en evolueert naar een unieke samenwerking tussen Lea Lund en Erik K. Als nomaden trekken ze door steden: New York, Rotterdam, Marseille, Sevilla, München, Lausanne, Berlijn, Parijs, Luxemburg …steeds met hun unieke stijl van fotograferen. Lea neemt Erik mee de straat op, de stad in. Ze dirigeert hem om helemaal op te gaan in de omgeving, de decors. Lea heeft een onmiskenbaar oog voor detail. Aangetrokken door de structuren in gebouwen, kunstwerken, monumenten, toeval en licht. Ze trekt alle registers open: een mix van reportage-, architectuur-, portret- en modefotografie maar 'dans un style brut'. De poses of bewegingen van Erik, de elegantie, de kostuums … alle foto's getuigen van een tijdloze schoonheid, goeie smaak, liefde en een vleugje humor. 'Sédamon' een tweede luik van de tentoonstelling in Exposure Value is een reeks studioportretten van Erik K. Hij wordt afgebeeld als icoon: tijdloos, volmaakt, verheven. Hij is bijna niet meer 'mens'. In dezelfde periode 'Ostende, mon Amour' in de Nieuwe Gaanderijen, Zeedijk in Oostende. Waar zij Oostende hebben gekozen als decor voor hun bijzondere fotografie, zoals in hun reeks 'Nomades'.

© 2017 by Exposure Value. Proudly created with Wix.com