Te gast in Exposure Value: Andrea Shkreli met 'Bonjour Flandres', 'Transforming the Ephe

Bonjour Flanders,

Hij bestudeert zijn nieuwe thuishaven: Vlaanderen. Hij probeert te begrijpen waar hij terecht is gekomen. Dat doet hij voortreffelijk, zonder vooroordelen. Hij legt de omgeving vast en vertelt over de relatie tussen de omgeving/landschappen en de mensen daarin aanwezig.

  • Inaccessibe World

Hier legt Andrea krachtige beelden vast van een zeer ontoegankelijke wereld waar andere regels en wetten gelden. Geen tattoo shop waar men een ankertje op de enkel laat tatoeëren, neen, een hard-core tattoo salon waar vooral gemarginaliseerde minderheden komen. Sommige beelden zijn niet voor gevoelige kijkers; deze reeks werd bekroond met de ..;award

  • Transforming the ephemeral everyday life

Een andere kijk op alledaagse taferelen, hoofdzakelijk reflecties. Dialogen tussen objecten en hun omgeving. Genomen als experiment met smartphone in een polaroid omgeving om de vluchtigheid ervan te accentueren. Maar het vergt tijd en geduld om te kijken, te anticiperen en uiteindelijk af te drukken. Kwaliteiten die wij sterk waarderen in de man die fotografie ‘ademt’ en beelden betekenis geeft: Andrea Shkreli.

© 2017 by Exposure Value. Proudly created with Wix.com