top of page

Te gast: Lieven Geuns 'Total Loss' 08 FEB - 06 APR 2014 >> scroll for English version


© Lieven Geuns

Auto's zijn voor vele mensen synoniem voor snelheid, avontuur of zelfs vrijheid, Maar als we over auto's praten, praten we ook over auto-ongevallen. Lieven Geuns bestudeerde de verleidingsesthetiek van de commerciële fotografie om ze vervolgens toe te passen op geaccidenteerde wagens en de betrokken landschappen. Beelden die zich vertalen in een spanningsveld tussen vorm en inhoud, aantrekking en afstoting.

Door zijn combinatie van compositie, esthetiek en narratieve elementen wil hij het publiek fascineren en dat doet hij zeker en vast met de reeks “Total Loss”. Zijn werk vloeit voort uit een gezonde nieuwsgierigheid en het thema in zijn foto’s staat dicht bij zijn eigen leefwereld. Lieven is een jonge fotograaf die eerst afstudeerde in de automechanica vooraleer hij de fotografie heeft ontdekt, en gelukkig maar. In 2012 werd hij genomineerd voor de Photo Academy Award.

lievengeuns.comFor many people, cars are synonymous with speed, adventure or even freedom. But when we talk about cars, we also talk about car accidents. Lieven Geuns studied the seductive aesthetics of commercial photography and then applied them to accidented cars and the landscapes involved. Images that translate into a field of tension between form and content, attraction and repulsion. Through his combination of composition, aesthetics and narrative elements he wants to fascinate the audience and he certainly does that with the series “Total Loss”. His work stems from a healthy curiosity and the theme in his photos is close to his own environment. Lieven is a young photographer who first graduated in auto mechanics before discovering photography, and fortunately. In 2012 he was nominated for the Photo Academy Award.

lievengeuns.com

bottom of page