Te gast in Exposure Value: Lieven Geuns 'Total Loss' 08 FEB - 06 APR 2014

Auto's zijn voor vele mensen synoniem voor snelheid, avontuur of zelfs vrijheid, Maar als we over auto's praten, praten we ook over auto-ongevallen. Lieven Geuns bestudeerde de verleidingsesthetiek van de commerciële fotografie om ze vervolgens toe te passen op geaccidenteerde wagens en de betrokken landschappen. Beelden die zich vertalen in een spanningsveld tussen vorm en inhoud, aantrekking en afstoting.

Door zijn combinatie van compositie, esthetiek en narratieve elementen wil hij het publiek fascineren en dat doet hij zeker en vast met de reeks “Total Loss”. Zijn werk vloeit voort uit een gezonde nieuwsgierigheid en het thema in zijn foto’s staat dicht bij zijn eigen leefwereld. Lieven is een jonge fotograaf die eerst afstudeerde in de automechanica vooraleer hij de fotografie heeft ontdekt, en gelukkig maar. In 2012 werd hij genomineerd voor de Photo Academy Award.

© 2017 by Exposure Value. Proudly created with Wix.com