Te gast in Exposure Value: Gerti Wouters 'Dans der kleine Dingen' 24 OKT - NOV 2015

Fotografie betekent voor Gerti Wouters niet zozeer het registreren van de werkelijkheid maar wel de werkelijkheid naar haar hand zetten. Creëren, ensceneren, modellen in een bepaalde setting plaatsten en met de foto een aparte, wonderlijke, soms mooie, soms mysterieuze wereld tonen. De foto's in de tentoonstelling zijn allemaal geïnspireerd door dans en dansers. Ofwel zijn de modellen danseressen maar werden ze buiten de context van het klassieke ballet geplaatst: aan zee, in een bos, soms lieflijk, soms bedreigd. Ofwel worden ze in de studio of op het podium geïsoleerd. Apart geplaatst zodat ze niet langer deel uitmaken van de choreografie waarin ze meedansen. Op die manier worden kleine dingen uit de grote wereld geplaatst en worden kleine dingen grotere verhalen die de toeschouwer zelf mag bedenken.

© Gerti Wouters

© 2017 by Exposure Value. Proudly created with Wix.com