top of page

Te gast: Yvon Poncelet (foto's) en Paul Soete (teksten) 'Ook Oostende'>> scroll for English version
© Yvon Poncelet

Yvon Poncelet, geboren te Oostende in 1966,

Studeerde fotografie in Gent, werkt in Brugge.

Paul Soete, geboren te Oostende in 1956,

Studeerde Germaanse Filologie in Gent, werkt in Brugge.

Ze kenden elkaar eerst niet. Waren immers exact tien jaar te laat of te vroeg geboren. Maar hun samenwerking lag eigenlijk al jaren ongeschreven vast.

Twee Oostendenaars ontmoeten elkaar geregeld op weg naar het werk op de trein van Oostende naar Brugge. En nog iets meer op die van Brugge naar Oostende. Spreken in 2011 op diezelfde trein af om samen iets te doen. Over Oostende, uiteraard. In portretten. In beeld en woord.

Over het dienstensysteem van de stad. Niet over wat iedereen al weet of kent, maar over wat er vooral achter de schermen van een goed functionerende stad gebeurt. Over mensen op plaatsen waar Oostendenaars nooit of zelden komen, tenzij je er werkt … Over jobs waar zij zelfs het bestaan niet eens van vermoeden. Want ook dat is meer dan ooit “OOK OOSTENDE”.

tekst Paul Soete


Yvon Poncelet and Paul Soete worked together to make the series ‘Ook Oostende’ (‘Ostend as well’ or ‘This is also Ostend’) A series of portraits in images and words. About the city's service system. About what mainly happens behind the scenes of a well-functioning city. About people in places where Ostend people never or rarely come, unless you work there… About jobs they don't even suspect they exist. This series consists of 2 parts: the first part was exhibited in Exposure Value in 2015, the second part in the Nieuwe Gaanderijen, Ostend in 2016. All

the texts (in Dutch) by Paul Soete can be read on the site: http://www.ookoostende.be/

www.paulsoete.net
bottom of page