Te gast in Exposure Value: Kaat Pype 'Soon will be Yesterday' 7 FEB - 29 MRT 2015

Al de beelden in deze reeks zijn de jongste vier jaar genomen. Het zijn beelden van haar zoon Rover die vaak spontaan, soms met voorbedachte rade ontstaan. Wat de doorslag telkens geeft is een oprecht beeld. Wanneer ze de camera opstelt is het telkens hopen dat de connectie tussen hun beiden zich natuurlijk en spontaan manifesteert.

Omdat Rover de camera al zijn hele leven kent, is er een evidentie ontstaan en voelt hij vaak wat komen gaat. Het samen naar een perfect beeld toewerken gebeurt dan ook meestal organisch. Alsof de plaats en het licht mee naar een perfect beeld toewerken.

De beelden die bij het spelen en observeren van haar zoon opkomen worden op een later tijdstip soms in scène gezet. Bij dergelijke beelden is de discrepantie tussen enerzijds de emotie die het beeld bij Kaat oproept en anderzijds zijn ervaring van het moment datgene wat de beelden voor haar zo waardevol maakt.

Het wordt een reeks die ze de volgende jaren wil uitbouwen, zolang hij haar de beelden blijft aanreiken.

© Kaat Pype

© 2017 by Exposure Value. Proudly created with Wix.com